Cukkinis-padlizsános tészta és az elrontott tökfőzelék esete...

2009. augusztus 24., hétfő

Most először, és utoljára írom le - enyhe bűntudattal -, hogy bocsi az elmaradásért... Mint régen a naplóírás korszakában: Kedves Naplóm! Ne haragudj, hogy ilyen sokáig nem írtam! :D:D:D:D
No és akkor még egy kis közérdekű :). Az utóbbi időben egész jól letisztult a blogom témáinak körvonala, és arra jutottam, hogy főleg a két kedvenc hobbym/időtöltésem eredményeit teszem közzé, név szerint: sütés-főzés és kreatív hobby. Természetesen nem tudok tökéletesen tényszerű maradni, szóval néha elcsíphettek egy-egy életképet is :).

Kb. egy héttel ezelőtt a hugom ajánlásával, és közreműködésével újabb finomságot készítettem, cukkinis-padlizsános tésztát. Pofonegyszerű és gyorsan elkészíthető fogás, csak valahogy mintha nem lehetne belőle eleget készíteni! :) Kinézetre bevallom, nem a leggusztusosabb étel, tálalás ide vagy oda :D, az illatokat pedig jelenleg még nem lehet digitálisan feltölteni a világhálóra (bár ha valaki hallott ez ügyben valamit...?! :)).


Cukkinis-padlizsános tészta:
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 nagyobb, vagy 2 kisebb vöröshagyma
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek. olaj
  • bors
  • kb. 0,5 kg kockatészta (de szerintem spagettitésztával is finom lehet)
  1. A tésztát enyhén sós vízben, a felhasználási javaslata alapján megfőzöm.
  2. A kockára vágott hagymát az olajon megdinsztelem.
  3. A szintén kockára vágott cukkinit és padlizsánt (a héja rajta maradhat, megpuhul majd) a hagymára szórom, majd mikor kicsit összeesett már, ízlés szerint sózom, borsozom.
  4. Ereszt egy kis levet, ebben fedő nélkül, sűrű kavargatás mellett puhára párolom a zöldségeket.
  5. Mikor már majdnem kész, hozzáöntöm a főzőtejszínt, és ezzel főzöm még egy kicsit. (Akkor jó, ha kicsit barnás színe van az egésznek.)
  6. Ha elkészült a cukkinis-padlizsános szósz, összekeverem a kifőtt tésztával.
  7. Melegen, a tetejére egy kis reszelt sajtot szórva tálalom. :)
Tényleg meglepően finom, a kevés fajta fűszer miatt pedig intenzív íze marad. Érdemes kipróbálni. :)

A tészta okozta sikerélményen felbuzdulva - és mert kaptam ajándékba friss gyalult tököt - másnap nekiálltam tökfőzeléket készíteni. Khm... Meiyo azt mondta, hogy első próbálkozásnak annyira nem vészes (vagy valami ilyesmit :P), én pedig azt, hogy nagyon kedves, hogy mentegetni próbál! :) Szerintem szörnyű volt! :D Sűrű, tejföl és liszt ízű... Majd legközelebb. :P
Viszont ez is hozzátartozik ahhoz az úthoz, amit végig kell járnom, hogy vérbeli szakács és háziasszony váljék belőlem. :D:D *leszakad a plafon*

1 hozzászólás:

Timimanó írta...

Jól néz ki 8) örülök hogy így bejött nektek a recept ;) és várjuk a spéci krumpliról a képeket!:)

 
Nevramiel gyöngyvirága - by Templates para novo blogger