2009. október 6., kedd
Érdekes, az előző bejegyzés hatására időutazónak érzem magam! :D Már nem a visszatekintés miatt, hanem mert szeptember 8-ra dátumozta a Blogger a bejegyzést. :)
Szóval az elmúlt hónapban alkottam pár finomságot, amit szépen lassan megosztok majd veletek. Kezdjük a sort egy immár visszatérő vendéggel, a francia bundás kenyérrel. Az egyik kedvenc szakácsomtól, Bede Róberttől jött az alap ötlet, amit kicsit kevésnek éreztem, és így upgrade-eltem.
Francia bundás kenyér v2.0
Szóval az elmúlt hónapban alkottam pár finomságot, amit szépen lassan megosztok majd veletek. Kezdjük a sort egy immár visszatérő vendéggel, a francia bundás kenyérrel. Az egyik kedvenc szakácsomtól, Bede Róberttől jött az alap ötlet, amit kicsit kevésnek éreztem, és így upgrade-eltem.
Francia bundás kenyér v2.0
- toast kenyér
- kevés tej
- pár tojás
- szeletelt sonka (selyemsonka)
- sajt
- olaj
- só
- Kevés tejet öntök egy tálba, majd megsózom kicsit.
- Két szelet toast kenyér egyik felét egy pillanatra belemártom a tejbe, de tényleg csak egy rövid pillanatra.
- Az egyik kenyér tejes oldalára teszek egy szelet selyemsonkát, arra egy szelet sajtot, majd még egy szelet selyemsonkát, és erre kerül tejes felével befelé a másik toast kenyér.
- Az így kapott "szendvicset" beleforgatom a megsózott, felvert tojásba, majd bő, forró olajban megsütöm.
- Félbevágva, friss zöldségekkel, meleg teával tálalom reggelire. :)
2 hozzászólás:
Az utolsó két mondatot határozottan megerősítem :) És még mennyi minden finomat tud főzni a csaj :)
Ha így haladsz Picúr, akkor én meg hamarosan egy fogyókúra blogot indíthatok :)
Puszi!
Szia!
Tetszik a blogod.
Kitettem az enyémre.
Beleolvasnál az enyémbe, és írnál véleményt?
Amira
Megjegyzés küldése